Mardin'de ilk teravih Namazında Camiler doldu taştı.

Mardin'de Ramazan ayı kılınan ilk teravih namazı ile başladı. Teravih Namazında camiler tıklım tıklım dolarken, merkez Yenişehir`de bulunan Fuat Yağcı Camii vatandaşlarla dolup taştı.

Polisiye Haberler 10.07.2013 12:15:12 0
Mardin

Mardin’de Ramazan ayı kılınan ilk teravih namazı ile başladı. Teravih Namazında camiler tıklım tıklım dolarken, merkez Yenişehir`de bulunan Fuat Yağcı Camii vatandaşlarla dolup taştı.

Teravih namazından önce Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ramazan ayının ilk vaazını Fuat Yağcı Camiinde yaptı.

         Ramazan vaazında Müftü Coşkun, “Bugün, Cenabı Hakkın bize lütfettiği rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazanı Şerife kavuşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşayacağız. Bu akşamdan itibaren camileri doldurup Ramazan ayına has olan teravih namazlarımızı kılacağız ve ardında ilk sahura kalkıp orucumuzu tutacağız. Ramazan, on bir ayın sultanı olup, insanları cehaletten aydınlığa kavuşturan Kur`an-ı Kerim’in indiği mübarek bir aydır. O yüzden tüm camilerimizde ve evlerde mukabeleler okunup hatimler yapılır. Bu ayda Kuranı bol bol okuyup O`nu anlamaya hayatımıza tatbik etmeye çalışmalıyız. Geçmiş yılın muhasebesini yapıp, işlediğimiz hatalara bir daha düşmemeye çalışmalıyız. Birlik, beraberlik, kardeşlik ve barış içinde yaşayarak dargın olduğumuz kişiler varsa onlarla barışıp sıla-i rahimi pekiştirmeliyiz. Başta Suriye olmak üzere yeryüzünde akan Müslüman kanının bir an önce durması için Rabbimize dua etmeliyiz. Bu vesile ile öncelikle Mardin’de yaşayan kardeşlerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik eder sağlıklı, huzurlu ve imanlı bir şekilde günahlarından arınmış olarak bayrama kavuşan kullardan olmamızı Yüce Mevla’dan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46